Over ons
Eerlijke producten uit de streek.
Dat is het uitgangspunt van de menukaart van Gasterij Leyduin welke officieel op 23 maart 2017 haar deuren heeft geopend.
In ons restaurant gelegen op Buitenplaats Leyduin bereiden we voor u op ambachtelijke wijze en met passie de heerlijkste gerechten en hapjes.
We zijn altijd op zoek naar versterking binnen ons team. Kom jij bij ons werken?
Kom langs voor een hapje of drankje!
Wij serveren Nespresso koffie, patisserie en bonbons van Holtkamp en heerlijke appeltaart van het Appeltaart Imperium uit Haarlem, een lunch of een high tea.
U kunt aanschuiven aan één van de tafeltjes met een fantastisch uitzicht over de unieke natuur.
Als u geluk heeft krijgt u tijdens uw verblijf een concert van de vele vogels in het natuurgebied of ziet u zelfs een ree, waar dit gebied bekend om staat.
Elk seizoen valt er veel te zien, te ruiken, te proeven en te horen!
Foto: Studio Kastermans/Daniëlle van Coevorden
Het gezicht achter…
Na een opleiding aan de Hotelschool Den Haag, 16 jaar werkzaam in de (internationale) hotellerie en 3 jaar in het toerisme, realiseerde Yvette Wink op 1 september 2007 haar grote wens: Heerlijk! duurzame catering voor mensen met visie op eten & drinken.
Hier bleef het niet bij, want sinds 2012 exploiteert ze Gasterij Stadzigt in Naarden . En sinds 2017 exploiteert ze met veel passie en plezier Gasterij Leyduin.
“Het moment dat ik de Gasterij zag, merkte ik meteen dat het niet zomaar een restaurant is. Dit bijzondere gevoel komt door de unieke, historische locatie in combinatie met de prachtige buitenplaats. Hiernaast is de Gasterij een monumentaal pand waar de warme familiesferen van het originele ‘Juffershuis’ nog goed voelbaar zijn.
Dit resulteerde vrijwel meteen in het gevoel om hier gasten te verrijken met (h)eerlijk eten en drinken in combinatie met de veelzijdigheid en de schoonheid van de natuur.”
Gelegen op Buitenplaats Leyduin
Buitenplaats Leyduin is een beschermd natuurgebied dat in eigendom en beheer is bij Stichting Landschap Noord-Holland.
Gasterij Leyduin ligt aan mooie wandelroutes door Zuid-Kennemerland en heeft een ruime fietsenstalling met oplaadpalen. Het zonovergoten terras met uitzicht op eeuwenoude bomen biedt een ongeëvenaarde beleving.
Gasterij Leyduin is gevestigd in het in 2016 gerestaureerde, historische Juffershuis, onderdeel van de rijke bebouwing uit de tijd dat de buitenplaats in handen was van welgestelde families.
Dat is ook af te lezen aan het statige Huis Leyduin, uitzichtpunt de Belvedère en het voormalige Koetshuis.
Buitenplaats Leyduin is daarnaast bekend als de bron van de eerste drinkwaterleiding naar de stad Amsterdam. Tegenwoordig mondt de Leybeek uit in een waterbeleefplaats, vlakbij Gasterij Leyduin!
Vacatures
Wat leuk dat je bij ons wilt komen werken! Bekijk de openstaande vacatures hieronder:
Creatieve & flexibele zelfstandig werkend kok - Fulltime
Wie ben jij?
Als Zelfstandig Werkend Kok bij Gasterij Leyduin is voor jou elke dag weer een leuke uitdaging. Je bent omringd door collega’s met passie voor het vak. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor warme en koude lunches, borrels en (op reservering) soms ook het diner van velen gasten. Jouw wereld stopt niet bij de vier muren van je keuken en de display van je Rational oven, maar omvat ook onze gastenruimtes! Hoe gaaf is dat? Je bereidt zelfstandig (h)eerlijke gerechten met verse ingrediënten. Daartoe behoren ook taken als het verrichten van een verantwoorde inkoop, voorbereidende werkzaamheden, het beoordelen van te gebruiken ingrediënten, het bewaken van onze kwaliteitsnormen en naleving en borging van de hygiënevoorschriften. Je bereid de gerechten op de juiste manier en op tijd. Volg je je eigen vaste instructies met betrekking tot recepten en presentatie. Gebruik je je keukenapparatuur op een efficiënte en veilige manier. Houdt je jouw keuken netjes omdat hygiëne en duurzaam werken voorop staat. Help je natuurlijk met het schoonmaken en organiseren van je eigen keuken en apparatuur. Je vult items bij tijdens je shift en instrueert je collega’s. Natuurlijk maak je zelf, samen met je bedrijfsleider, je eigen wisselende seizoenskaarten en kun jij je culinaire creativiteit echt bij ons kwijt binnen de verantwoorde parameters.
Gasterij Leyduin biedt jou:
- Werken in een prima uitgeruste keuken- en restaurant omgeving met hoogwaardige apparatuur en efficiënte routing
- Werken in een supergaaf team, op basis van de horeca CAO+
- Een interessante job op een bijzonder mooie plek, op parttime of fulltime basis
- Een passend salaris afhankelijk van je werklust, positiviteit, creativiteit en ervaring
- Een 32 tot 38-urige werkweek (parttimers vanaf minimaal 6-8 uur per week)
- 25 vakantiedagen o.b.v. een fulltime dienstverband
- 8% vakantiegeld en een pensioenregeling via het Pensioenfonds Horeca & Catering
- Doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie
- Een energieke werkplek met leuke collega’s en gezamenlijke activiteiten
Van jou verwachten wij:
• Afgeronde koksopleiding of gelijkwaardig kennis van en passie voor het koksvak
• Productkennis op het gebied van ‘wereldse’ gerechten en ingrediënten
• Relevante werkervaring is een pré
Soort dienstverband:
Fulltime, bepaalde tijd
Werkschema:
Flexibel werkrooster van maandag tot zondag. Altijd lekker overdag!
Interesse?
Neem contact met ons op!
Creatieve & flexibele zelfstandig werkend kok - Parttime
Wie ben jij?
Als Zelfstandig Werkend Kok bij Gasterij Leyduin is voor jou elke dag weer een leuke uitdaging. Je bent omringd door collega’s met passie voor het vak. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor warme en koude lunches, borrels en (op reservering) soms ook het diner van velen gasten. Jouw wereld stopt niet bij de vier muren van je keuken en de display van je Rational oven, maar omvat ook onze gastenruimtes! Hoe gaaf is dat? Je bereidt zelfstandig (h)eerlijke gerechten met verse ingrediënten. Daartoe behoren ook taken als het verrichten van een verantwoorde inkoop, voorbereidende werkzaamheden, het beoordelen van te gebruiken ingrediënten, het bewaken van onze kwaliteitsnormen en naleving en borging van de hygiënevoorschriften. Je bereid de gerechten op de juiste manier en op tijd. Volg je je eigen vaste instructies met betrekking tot recepten en presentatie. Gebruik je je keukenapparatuur op een efficiënte en veilige manier. Houd je jouw keuken netjes omdat hygiëne en duurzaam werken voorop staat. Help je natuurlijk met het schoonmaken en organiseren van je eigen keuken en apparatuur. Je vult items bij tijdens je shift en instrueert je collega’s. Natuurlijk maak je zelf, samen met je bedrijfsleider, je eigen wisselende seizoenskaarten en kun jij je culinaire creativiteit echt bij ons kwijt binnen de verantwoorde parameters.
Gasterij Leyduin biedt jou:
- Werken in een prima uitgeruste keuken- en restaurant omgeving met hoogwaardige apparatuur en efficiënte routing
- Werken in een supergaaf team, op basis van de horeca CAO+
- Een interessante job op een bijzonder mooie plek
- Een passend salaris afhankelijk van je werklust, positiviteit, creativiteit en ervaring
- Maandag en dinsdag zijn de vaste werkdagen
- 25 vakantiedagen o.b.v. een fulltime dienstverband
- 8% vakantiegeld en een pensioenregeling via het Pensioenfonds Horeca & Catering
- Een energieke werkplek met leuke collega’s en gezamenlijke activiteiten
Van jou verwachten wij:
• Afgeronde koksopleiding of gelijkwaardig kennis van en passie voor het koksvak
• Productkennis op het gebied van ‘wereldse’ gerechten en ingrediënten
• Relevante werkervaring is een pré
Soort dienstverband:
Parttime, bepaalde tijd
Werkschema:
Werkrooster: maandag en dinsdag. Altijd lekker overdag!
Interesse?
Neem contact met ons op!
Flexibele (oproep-)medewerkers bediening
Wie ben jij?
Een leuke, sociale, vlotte en flexibele schoolverlater (minimaal 16 jaar) of liever nog een ervaren vakkracht die toe is aan een nieuw avontuur en
graag met verschillende mensen werkt en onderdeel wil zijn van een super team….. Jij weet wat gezelligheid en gastvrijheid betekent!
Gasterij Leyduin biedt jou:
• Werken in een unieke restaurantomgeving met hoogwaardige apparatuur en efficiënte routing
• Werken in een supergaaf team, op basis van de horeca CAO+
• Een interessante afwisselende job op een bijzonder mooie plek, op oproepbasis
• Een passend salaris afhankelijk van je werklust, positiviteit, flexibiliteit en ervaring
• Een energieke werkplek met leuke collega’s en gezamenlijke activiteiten
Van jou verwachten wij:
• Interesse in ons, onze gasten en de mooie omgeving van Vogelenzang
• Vriendelijkheid en positiviteit
• Werklust
• Flexibiliteit
• Teamplayer
• Gewoon netjes op tijd komen
• Enne… de rest leren we je graag op locatie!
Soort dienstverband:
Oproepbasis
Werkschema:
Flexibel werkrooster van maandag tot zondag. Altijd lekker overdag!
Interesse?
Neem contact met ons op!
© Gasterij Leyduin 2015-2022 I Privacyverklaring I Disclaimer I Cookiebeleid I Ontwerp & Ontwikkeling Lydia Nijhof I Powered by Landschap Noord-Holland