Actueel

Bekijk de agenda voor leuke evenementen en de lopende acties.

Er is veel te doen op Buitenplaats Leyduin. Geniet van de prachtige omgeving tijdens een  wandeling, fietstocht of excursie.

Actueel_Leyduin_3

Laatste nieuws…

De feestdagen komen er aan!

De feestdagen komen er aan!

Winkel Puur Genieten wordt weer volop gevuld met mooie cadeautjes voor sinterklaas en kerstmis. Zo hebben we prachtige Wrendale mokken in de winkel staan. Kom snel langs om wat moois uit te zoeken!

Lees meer
Actueel_Leyduin_2

Agenda

2023 / JANUARI

U krijgt 50% korting op geselecteerde artikelen uit onze winkel Puur Genieten! In het voorjaar krijgen we weer nieuwe cadeaus en heerlijkheden!

2023 / FEBRUARI

Recreatie

Ooit gebruikten rijke families Buitenplaats Leyduin alleen als zomerverblijf. Nu kan iedereen hier het hele jaar genieten van de oude bossen, prachtige lanen, vogels, uitbundige adelaarsvarens en reeën. Wandelen, fietsen of een excursie, het kan hier allemaal!

Wandelen

Onze boswachter heeft twee bewegwijzerde wandelroutes (witte of gele route) uitgezet die je ook gecombineerd kunt wandelen. De wandelroute over Leyduin is 2,2 km en is gemarkeerd met gele stippen. De wandeling over Vinkenduin en Woestduin is 3,1 km en gemarkeerd met witte stippen. De routes starten vanaf het parkeerterrein De Kakelye aan de Woestduinweg 4 in Vogelenzang.

Het Buitenplaatsenpad is een unieke wandeling langs de historische buitenplaatsen en eeuwenoude natuur in Zuid-Kennemerland. De route bestaat uit vier wandelingen die los of met elkaar te combineren zijn: Ommetje door Leyduin (4,6 km), Rondje Hartekamp & Overplaats (5 km), Rondje Groenendaal (5,4 km) en Rondje Bennebroekbos (3 km). Klik hier voor de download van het Buitenplaatsenpad Zuid- Kennemerland.

Fietsen

Het Fietsrondje Zuid-Kennemerland is een verrassende fietstocht vol natuur en cultuurhistorie in een prachtige omgeving. De route is 46 km lang en gaat langs fietsknooppunten. Zo fiets je in alle rust langs forten, buitenplaatsen, duinen en Ruïne van Brederode. Je komt langs Kraantje Lek, een ouwenoude herberg waar vroeger de Zandvoortse vissers halthielden na een loodzware voettocht door de duinen. Fietsrondje Zuid-Kennemerland gaat via Buitenplaats Leyduin ook langs Huis te Manpad en De Overplaats van de Hartekamp.

Download de fietsroute hier.

Excursies

Kijk voor het actuele aanbod van excursies en (gezins)activiteiten op Leyduin op de website van Landschap Noord-Holland.

Contact

+31 (0) 23 205 01 91 info@gasterijleyduin.nl

Volg ons

bezoek ook

Logo_GasterijStadzigt_wit

reserveren

© Gasterij Leyduin 2015-2022  I  Privacyverklaring I Disclaimer  I  Cookiebeleid  I  Ontwerp & Ontwikkeling Lydia Nijhof  I  Powered by Landschap Noord-Holland